Monella ystävälläni on ollut paniikinomaisia tilanteita siinä vaiheessa kun asiakas tai pomo on pyytänyt FB-kaveriksi. Moni on poistellut yksittäisiä statusviestejä ja kuvia, mutta se ei ole tarpeen. Olemassa on nimittäin helpompi tapa. :)
Facebookissa kaverit voi ryhmitellä ja siten voit estää joidenkin FB-kontaktien pääsyn mm. kuviin/henkilökohtaisiin tietoihin/statuspäivityksiin. Käytännössä tällä vinkillä voit siis parhaassa tapauksessa estää potkujen saamisen työpaikalta. Viimeisin aiheeseen liittynyt uutisointi oli esillä eilen.
Tässä Step-By-Step -ohjeet Facebook-kavereiden ryhmittelyyn




Ensin luot uuden ryhmän (kuten bisnes, vanhat koulukaverit, sukulaiset jne.). Kuvassa on alareunassa "create new list". Luo uusi lista ja etsi siihen ihmiset. Pääset tähän näkymään Facebookin kotisivulta "Home". Listan luomisen pääidea on se, että voit valita mitä kyseiselle ryhmälle ei näytetä.

Klikkaa yllä olevaa "Create New List" Facebookin Home-sivulla.

Liität ryhmään ne henkilöt, jotka haluat kuuluvan siihen (mm. pomosi).

Valitse Settings-osiosta "Privacy Settings" ja klikkaa sitä.
Yllä olevasta kuvasta voit määrittää kuka näkee ja mitä. Jos et halua pomosi tai asiakkaasi näkevän statuspäivityksiä, klikkaa sitä.

Voit valita ketkä eivät näe kyseistä tietoa. Tähän voit joko lisätä suoraan ihmisiä yksitellen tai sitten voit käyttää luomaasi ryhmää.
Sitten vain muistat tallentaa kyseisen tiedon. Koko prosessi on superhelppo. Blogissani se saattoi vaikuttaa vaikealta, mutta halusin laittaa kaikkien vaiheiden kuvat ja selitykset. Käytännössä se on siis paljon helpompi juttu. Siivoamaan siitä! :)
